Cumartesi, Şubat 26, 2011

Coolangatta- Burleigh Heads

Queensland'ın en büyük özelliği uzun ve bitimsiz sahillere sahip olması ve tabiki hala daha tüm sahillerin olduğu gibi doğal kalması. Gold Coast'ta aralıksız yaklaşık 10 tane sahil kıyısı buluyor.En popülerleri arasında Surfers Paradise, Main Beach, Broadbeach, Currumbin, Burleigh Heads olurken Coolangatta daha çok Surfculler tarafından tercih ediliyor. Coolangatta şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta olmakla bu büyük tatil şehrinin ayrı bir parçası gibi. Kesinlikle daha sakin ve manzarası sizi mest ediyor. Bir çok apart, pansiyon, otel ve yazlık evlerin bulunduğu küçük bir merkezinin olduğu, havaalanına çok kısa bir mesafe uzaklıkta dinlendirici bir kasaba.
Her daim şehir otobüslerinin kalktığı ulaşımın oldukça kolay olduğu bir yer.

Büyük heyecanla Coolangatta'yı gezip gördükten sonra dönüş yolunda Burliegh Heads sahilinin önündeki geniş parkta yapılan eğlence ve gösterilere katılmaya karar verdik. Daha önce de dediği gibi Sahiller şehir merkezleriyle bitişik ama ne gariptir ki o alana girdikten sonra park, kum, deniz ve güneşten başka bir şey görmüyorsunuz. Türkiye'de sahil kıyılarını karşılaştırınca oradaki tüm özelleştirilmiş sahil kıyılarını -neredeyse halka açık alan kalmadı- şezlongsuz, kafesiz, restorantsız göremezken burada tüm alanlar halka açık ve kafeleri restorantlar ancak şehir merkezinde bulabilirsiniz.
Buliegh Heads parkında her pazar akşamı yapılan bir eğlenceye katıldık. Çoğunluğunu ailelerin oluşturduğu topluluk akşam yemeklerini yiyerek, dinlenerek ve müzik dinleyip dans ederek güzel bir vakit geçiriyor. Ayrca ateş gösterisi de var. Sadece burda önemli bir not  müzisyenler ve gösteriyi yapanların hepsi de profesyonel değiller.

Sosyalleşmek için çok güzel bir ortamın oluşdurulduğu bir ortam.
Dinlemesi, izlemesi, gözlemlemesi oldukça zevkli..












Aşkla kalın,
Bonafide

2 yorum:

yagmur dedi ki...

O sahiller tam pikniklikmis :)
harika!

bonafide dedi ki...

sevgili yağmur herkes burda piknik yapıyor-daha doğrusu bbq- zaten..gezip görmelisin :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...