Salı, Eylül 14, 2010

Samimi kadın flötöz kadın mıdır?

İlişkilerde sürekli kıskançlıklara neden; bir diğeri ve aradaki samimiyet! Kadın ve erkek diye ayırmaktan hiç bir zaman hoşlanmayan ben -ki burda da örneklerini bilmeme rağmen daha çok kadın üzerinden yazmak istiyorum bu yazıyı. Yaşadığımız toplumda kadın ve erkeklerin birlikte yer almadığı bir ortam hemen hemen yok denecek kadar azdır.  Her yerde birlikteyiz artık, sokakta, okulda, işte, alışverişte, hukukta ve tabiki evde ve yatakta. Bu kadar alanı paylaşmaya başlamışken, görev ve sorumluluklar eşitlenmiş, herkese eşit hak ve özgürlükler sunulmuştur! Peki bunca eşitliğin içinde hala daha kadınların, erkekler ve hatta kadınlarının kendilerinin gözünde bile erkeklerlerden daha farklı görülüp değerlendirilmesi hangi yarattığımız topluma uyduğunu merak ediyorum.

Bir kadının yeni tanıştığı bir kadınla sohbeti, dedikoduları, kahkahaları -ahh kadınlar!!- dedirttirken, aynı kadın yeni tanıştığı bir erkekle sohbet ettiğinde, sadece gülümsediğinde "samimi" kadının flört ettiği mi anlaşılıyor? Sürekli birlikte yaşarken nasıl böyle bir anlam farklılığı yarattığımızı merak ediyorum. Neden ilki gayet kabul edilebilir ve normal hatta -evet kadınların her zaman yaptığı şey bu- şeklinde yorumlanırken, diğer samimiyet başka sinyaller vermek zorunda? Hemcins ve karşıcins olmanın avantaj-dezavantaj-ını mı oluşturuyor bunlar? Hemcinsimiz her zaman daha yakın, daha iyi ve daha normal mi? O bizden biri mi daima? Ve hep bir diğeri mi var farklı anlamlar yükleyebileceğimiz? 
Hepimiz biliyoruz ki bir kadın bir erkeği istediğinde ya da bir erkek bir kadını, arada yaratılanlar çok daha farklı olur. Peki biz eşitlikçi toplumun insanları, kadının kadına yaklaşımını, erkeğin erkeğe yaklaşımını "normal" standartları altında değerlendirirken, birbirine yaklaşımları ateş mi çıkarmalı? Bir soru işareti mi yaratmalı? İlişkileri bulandırmalı, kıskançlıklar mı olmalı? Elbette biliyorum mekan, zaman önemlidir böyle şeylerde, ya da bu da bize öğretilmiştir kimbilir...  Bireyler kendi düşündüklerini, öğretilenleri bir diğerine aktarırken ve toplumları oluştururken verdikleri tepkiler ve kararların, ön yargıların değişmesi nasıl beklenebilir ki? Ve bundan  en çok nasibini alan kadınların samimiyeti flört değerlendirmesinden nasıl çıkabilir ki?



Kurduğumuz ilişkiler yalnızca iki bedeni bir araya getirmemeli diye düşünüyorum ben. En önemli olan şeyi fikirleri bir araya getirmek olduğunu, insanlara cinsten öte bakılması gerektiğini ve en önemlisi bir kadının gülümsemesi altında bu kadar derin anlamlar aranmaması gerektiğini düşünüyorum.  Ne karşıdaki ne de dışardaki tarafından...

4 yorum:

mine dedi ki...

samimi olan biri olarak çok yanlış anlaşıldığım oldu şu yalan dünyada : )P onun için dozunu iyi ayarlamalı hiç aklında yokken neler olabiliyor : )

bonafide dedi ki...

sevgili mine, malesef bu durumlarla çok karşılaşıyor olmamız çok üzücü, insanlar neden bu kadar art niyetli anlayamıyorum..

Calimero dedi ki...

Samimi Kadın(Erkek); kimle ne şekilde davranacağına dikkat edebilen ve hiçbir sınırı zorlamayan KİŞİDİR.
En ufak bir rahatsızlık veriyorsa SAMİMİYETİN SINIRLARINI ZORLUYOR demektir. Flörtözlük ile arasında çok ama çok ince bir çizgi vardır ki çoğu zaman anlaşılmaz.

bonafide dedi ki...

O zaman önce samimiyetten ne anlaşıldığına bakılmalıdır değil mi? Sınırların nerde başlayıp bittiğini de tartışmak gerekir. Ve yine de yanlış anlaşılmaya, yorumlanmaya, anlamlar yüklemeye başlanıldı mı sonu gelmiyor..Bence daha net bakılmalı. Daha sade..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...