Perşembe, Haziran 17, 2010

Gizlilik ve Açıklık

Buda dedi ki:
" Ey öğrenciler, üç şeyde gizlilik vardır: Aşk işleri, ruhban hikmeti ve gerçek yolundan bütün sapmalar.
-Ey öğrenciler, aşık olan kadınlar gizlilik arar ve açıklıktan kaçınır; ey öğrenciler özel vahye sahip olduğunu iddia eden rahipler gizlilik arar ve açıklıktan kaçınır.
-Ey öğrenciler, üç şey dünyanın önünde parlar ve gizlenmez. Nedir bu üç şey?
-Ay dünyayı aydınlatır ve gizlenmez; güneş dünyayı aydınlatır ve gizlenmez, ve Tathagata' nın açıkladığı gerçek dünyayı aydınlatır ve gizlenemez.


Bu yüzden her sabah uyandığınızda Güneş' in sizi aydınlatmasına izin verin, bırakın içinizi de dışınızı da ısıtsın. Bırakın, yaşadığınız tüm kirlenmişliklerden, gizliliklerden sizi arındırsın...

Ve her gece Ay' ın sizi o serin sakinliğiyle sarmasına izin verin. İçindeki dünyayı keşfedin ve hayalleriz için başka bir dünya olduğunu bilin. Gecenizi aydınlatmasına, ruhunuzu dinlendirmesine izin verin.

Ve Tathagata gibi Ayna olun. İçinizde gizlilik olmasın. Gördüğünüz gibi, göründüğünüz gibi olun. Ve gördüğünüzü de görüneni de gösterin. Ruhunuzun aynası eğer dışınızdaysa o zaman problem yok demektir. 
Tüm duygularınızla yaşayın hayatı..içinizde sıkışıp kalmasın...

2 yorum:

deep dedi ki...

Bende bir ödülün var bonafide, mim kervanına senide katıştırdım:)

bonafide dedi ki...

:) Teşekkürler Deep, bende seve seve bu ödülü alırım.
Ortak noktaları paylaşmak kadar güzel birşeyin olmadığı gibi Farklılıkları tadmanın, anlamının da en az onun kadar güzel olduğuna inanırım.
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...